Настоянка волоського (грецького) горіха (1)

15 г перегородок волоських горіхів, 150 мл 70%-ного спирту Сировина залити спиртом і наполягати протягом 1 місяця в темному місці.

Приймати по 1 ч. ложці 2 рази на день перед їжею, розбавляючи водою у співвідношенні 1:4.

Застосовується як заспокійливий засіб при захворюваннях серцево-судинної системи, щитовидної залози та діареї.

Настоянка волоського (грецького) горіха (2)

Настойка, рецепти настойок, настойка купити, рецепти приготування настоєк400 г волоських горіхів, 25 г меду,

500 мл 40%-ної горілки

Подрібнену сировину настояти протягом 10 днів. Потім додати до настоянки 1 ст. ложку меду.

Приймати настоянку волоського горіха по 20 – 30 крапель 3 рази на день.

Рекомендується при шлунково-кишкових розладах.

Препарати з горіхів слід приймати в невеликій кількості, так як надлишковий прийом може викликати спазм судин головного мозку.

Настоянка волоського (грецького) горіха (3)

100 зелених волоських горіхів, 800 г цукру,

1 л 40%-ної горілки

Зелені волоські горіхи розрізати на 4 частини кожен, засипати піском або залити рідким медом, додати горілку і настояти в щільно закритій банці в темряві 2 тижні, періодично струшуючи. Процідити.

Приймати по 1 – 2 ч. ложки 3 – 4 рази на день перед їжею.

Хороший засіб для очищення печінки та кишечника допомагає і проти склерозу.

Настоянка волоського (грецького) горіха (4)

50 г зелених волоських горіхів, 500 мл 40%-ної горілки Подрібнені горіхи залити горілкою і настояти в темній пляшці на сонці 2 тижні, періодично струшуючи, процідити.

Приємну чорну, з бальзамічним запахом настоянку волоського горіха пити по 1 ст. ложці 3 рази на день під час їжі.

Допомагає при підвищеному тиску, дифузійному токсичному зобі, серцевих захворюваннях, проносах, гастриті з підвищеною кислотністю, цукровому діабеті та поганому перетравленні їжі. При лікуванні бронхіту настойку приймати по 1 ч. ложці з гарячим чаєм, додавши мед за смаком.

Настоянка волоського (грецького) горіха з лимонами та алое

200 г ядер волоських горіхів, 3 лимони,

300 г листя алое,

500 г несоленого вершкового масла,

200 мл кагору,

500 г меду

Ядра волоських горіхів, лимони зі шкіркою, але без насіння, і листя алое пропустити через м’ясорубку, додати несолене вершкове масло, вино та мед. Все перемішати, наполягати протягом тижня.

Приймати як засіб для розсмоктування по 1 ст. ложці 3 десь у день 30 хв до їжі.

Настоянка волоського (грецького) горіха з корицею та коріандром

20 стиглих волоських горіхів, 600 г цукор,

600 мл води

3 – 4 г кориці,

коріандр,

1 л 45% – відсоткової горілки

Волоські горіхи розколоти навпіл, укласти в сулію, залити горілкою і поставити в холодне місце на 1,5 місяці, іноді збовтуючи сулія. З|із| цукру і води приготувати сироп, давши йому добре прокипіти. Горілку, настояну на горіхах, процідити через серветку, змішати з сиропом, додати стовчену корицю, трохи коріандру і залити в сулію. Закрити її та поставити на 1 місяць у темне прохолодне місце. Потім настоянку волоського горіха ще раз процідити, розлити в пляшки і закупорити.